Εκτύπωση

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Σάββα Χιονίδη

on

Στο πλαίσιο του «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ»
 
του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»
 
 
 
 
Η δημιουργική διατήρησηdimarhos της παράδοσης αποτελεί θέμα σοβαρής και συντονισμένης προσπάθειας. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η πατρίδα μας, οι τοπικές κοινωνίες, έχουν ανάγκη όσο ποτέ, να αναζητήσουν τις αξίες της φυλής μας, μέσα από την πλούσια πολιτιστική μας λαϊκή παράδοση, μέσα από τη μοναδική αίσθηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, όπου συναντιέται και πάλι η κοινότητα στον κύκλο του χορού.
 
Στην κατεύθυνση αυτή, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας και μεταξύ αυτών ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας, που για μία ακόμη χρονιά διοργανώνει με προσήλωση στην πολύμορφη πολιτισμική διαδρομή των Βλάχων, το «Παραδοσιακό Βλάχικο Γλέντι», μία εκδήλωση – θεσμό, στην οποία διαχρονικά ο Δήμος Κατερίνης είναι αρωγός και συμπαραστάτης. 
 
Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω τις φετινές εκδηλώσεις, το δυναμικό γλέντι με τα εξαιρετικά μουσικά σχήματα, τη μεγάλη ομάδα ατόμων όλων των ηλικιών, που προβάλουν το ύφος και ήθος των βλάχικων χορών του Κοκκινοπηλού. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία.
 
Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης