Εκτύπωση

Καθαρισμός Ακτών Δήμου Κατερίνης έτους 2017

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Συνοπτικό διαγωνισμό (σύμφωνα με τα ά.116 και 117 του Ν.4412/2016) με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο ανάθεσης την πιο συμφέρουσα προσφορά από οικονομική άποψη που βασίζεται μόνο στην τιμή για την επιλογή αναδόχου της παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Καθαρισμός Ακτών Δήμου Κατερίνης έτους 2017» προϋπολογισμού 43.379,44 ευρώ εκτός ΦΠΑ (αριθ. μελέτης 2/2017).

Εκτύπωση

«Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

«Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016»
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)
Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος

Έκθεση Φωτογραφίας, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης

«Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

Εγκαίνια Έκθεσης και Έναρξη των «Αικατερινείων 2016» - Αστική Σχολή

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00

Tην έναρξη των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2016», σηματοδοτούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο: «Άγιον Όρος: Κατ΄εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», που συνδιοργανώνουν o Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

Η Έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστική Σχολή, θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00.

Εκτύπωση

Έτοιμη η νέα αγροτική περιμετρική οδός στον οικισμό Ράχης

Έτοιμη η νέα αγροτική περιμετρική οδός στον οικισμό ΡάχηςΜε την ασφαλτόστρωση και του υπολειπόμενου τμήματος (1307,13 μ.), του δρόμου, συνολικού μήκους 3.707,13 μ. ολοκληρώθηκε το έργο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικής περιμετρικής οδού στην τοποθεσία Αγίου Κων/νου – Φούντα Κλήμα - Αγίου Κων/νου στον οικισμό Ράχης, της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου».

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

«Όπως είναι γνωστό, το έργο διευκολύνει την κυκλοφορία των γεωργικών οχημάτων μέσα στις καλλιεργούμενες δενδροκομικές (κερασώνες) εκτάσεις και, κατά συνέπεια, την έγκαιρη - ασφαλή μεταφορά ενός ευπαθούς προϊόντος, όπως είναι το κεράσι στους χώρους συσκευασίας, ψύξης και διανομής του» τονίζει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Βαϊνάς, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, το έργο εντάσσεται σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας στο σύνολο του δήμου, καθώς έχουμε αποδείξει ότι θέτουμε ως προτεραιότητα την τόνωση της αγροτικής οικονομίας και την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος».

Εκτύπωση

Όλα έτοιμα, για την ομαλή και εύρυθμη μεταφορά και λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, στο νέο χώρο

Όλα έτοιμα, για την ομαλή και εύρυθμη μεταφορά και λειτουργία της  λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, στο νέο χώροΤετάρτη 16 Νοεμβρίου, Πάμε Nέα Λαϊκή

Σάββας Χιονίδης: «Η μεταφορά και λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στο νέο χώρο, σε σημείο, που διευκολύνει την πρόσβαση στους πολίτες, θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών».

Έτοιμες και οι τελευταίες λεπτομέρειες, για την ομαλή και εύρυθμη διενέργεια και λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, από την Τετάρτη 16/11/2016 και στο εξής στο νέο χώρο, παραδίπλα από το χώρο της παλιάς λαϊκής, στις οδούς: Λιτοχώρου, Φλωρίνης, Κονδυλάκη, Καφαντάρη και Δ’ πάροδος Σαλαμίνος. Το συνολικό μήκος, στο οποίο θα αναπτυχθεί η λαϊκή αγορά της Τετάρτης ξεπερνά τα 600 μέτρα, υπερκαλύπτει τις ανάγκες παραγωγών και πωλητών, ενώ αναμένεται να βελτιώσει αισθητά την εξυπηρέτηση των πολιτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ταυτότητα των εργασιών που ολοκληρώθηκαν

Όλες τις αναγκαίες υποδομές, που σχετίζονται με τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης σε νέες οδούς, ολοκλήρωσε η διαγράμμιση των διατιθέμενων θέσεων, με βάση τη νέα χωροθέτηση.

Εκτύπωση

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. Κατερίνης (ΣΤΟ), για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. Κατερίνης (ΣΤΟ), για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετούΣύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. Κατερίνης (ΣΤΟ), με θέμα «τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού, κατά τη χειμερινή περίοδο 2016-2017», συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 04 Νοεμβρίου, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης – υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας, Δημήτρης Βαϊνάς.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Υ/Χ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, της Π.Ε. Πιερίας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, των εθελοντικών οργανώσεων κ.α.

Εκτύπωση

Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστούΤην ανάγκη ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που αποτελεί την πρώτη σε εμφάνιση μορφή καρκίνου για τις γυναίκες στη χώρα μας, έθεσε στο επίκεντρο η σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, που συνδιοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Δήμος Κατερίνης και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ», σε συνεργασία με  τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου, με αφορμή, το γεγονός, ότι,  ο μήνας Οκτώβριος είναι διεθνώς καθιερωμένος ως ο μήνας για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια των δράσεων η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και αυτό αναδεικνύει την αξία των τακτικών προ συμπτωματικών ελέγχων που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες.

«Οι συγκεκριμένες δράσεις μετέφεραν ένα ηχηρό μήνυμα που αφυπνίζει όλους. Το μήνυμα ότι Νικάμε τον Καρκίνο, Γιορτάζουμε τη Ζωή. Η έγκαιρη διάγνωση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αποτελεί το όπλο κάθε γυναίκας. Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές» σημείωσε σε δήλωσή της, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού, του Δήμου Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.

Εκτύπωση

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ): Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την έναρξη των Αικατερινείων

Μουσικά δρώμενα, εκδηλώσεις λόγου, εικαστικά, θέατρο, καθώς και η καθιερωμένη βραδιά τιμής σε σημαντικούς ανθρώπους που πρόσφεραν στον τόπο μας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016», η αυλαία των οποίων ανοίγει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην Αστική Σχολή.

Οι εκδηλώσεις – Θεσμός για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, θα διαρκέσουν έως τις 10 Δεκεμβρίου και διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Εκτύπωση

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Σάββας Χιονίδης: «Για τον Δήμο μας, η επένδυση στον Αθλητισμό […] αποτελεί  διαχρονικά πρώτη  προτεραιότητα. Το καθημερινό ενδιαφέρον μας για την ουσιαστική στήριξη της άθλησης και της ψυχαγωγίας των νέων μας, σε όλο το εύρος του Δήμου αποδεικνύεται έμπρακτα από τις εργασίες που εκτελούνται καθημερινά σε αθλητικές - γηπεδικές εγκαταστάσεις».

Στην συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο σύνολο του Δήμου εντάσσονται οι παρεμβάσεις, που εκτελούνται καθημερινά από συνεργεία των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης. Ειδικότερα, οι εργασίες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη επικεντρώθηκαν μέχρι σήμερα ως εξής:

Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης: περίφραξη στα βοηθητικά γήπεδα και αντικατάσταση χλοοτάπητα στο κυρίως γήπεδο.

Σεβαστή: αντικατάσταση τμήματος χλοοτάπητα, περίφραξη και τοποθέτηση πλακιδίων στα αποδυτήρια και διαμόρφωση χώρου, για τη δημιουργία βοηθητικού γηπέδου.

Εκτύπωση

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

-Συγχαίρω θερμά την Ελένη Χατζηλιάδου, για την κατάκτηση  του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό της κατηγορίας +68κ.( Kumite γυναικών), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, το οποίο διεξήχθη στην Αυστρία.

Η σημαντική αυτή διάκριση δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, καθώς η  πρωταθλήτριά μας χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη στιγμή που αυτό εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο Τόκιο.  

Παράλληλα, μας κάνει όλους υπερήφανους, καθώς εμπνέει τη νέα γενιά στον δικό της καθημερινό αγώνα, για την κατάκτηση υψηλών στόχων. Συγχαρητήρια επίσης απευθύνω σε στον πατέρα και προπονητή της Ελένης, Μάξιμο Χατζηλιάδη, στην οικογένειά της γενικότερα, η οποία διαχρονικά στηρίζει την πρωταθλήτριά μας, καθώς και στον εθνικό προπονητή Στέλιο Σκαρογιάννη.  

Εύχομαι από καρδιάς στην πρωταθλήτρια του Πιερικού, υγεία και δύναμη, προκειμένου η συμμετοχή της σε όλες τις σπουδαίες διοργανώσεις που ακολουθούν, να στεφθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.


Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης

Εκτύπωση

Η ετήσια συνεστίαση των μελών των ΚΑΠΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση των μελών των ΚΑΠΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων της πόλης.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης & ο Αντιπρόεδρος  του Οργανισμού -  υπεύθυνος λειτουργίας των ΚΑΠΗ, Αναστάσιος Παπαζήσης, οι οποίοι μετέφεραν το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ενώ τόνισαν ότι «ο Δήμος Κατερίνης έμπρακτα, στηρίζει διαχρονικά, με ευαισθησία, όλες τις κοινωνικές δομές με έμφαση όλες όσες αφορούν την τρίτη ηλικία». Παράλληλα, ενθάρρυναν τα μέλη να συνεχίσουν τη δημιουργική τους πορεία και ενασχόληση με τις δράσεις των ΚΑΠΗ.

Εκτύπωση

Δωρεά Βιβλίων του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δωρεά Βιβλίων του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Δημοτική ΒιβλιοθήκηΑποδέκτης  μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης, με πρωτοβουλία του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Μωυσιάδη.

Ειδικότερα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη ενισχύθηκε, εμπλουτίζοντας την συλλογή της με το 14τομο αρχείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο παραδόθηκε  στον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρο Παυλίδη, στην υπεύθυνη λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ροδή Μελετλίδου – Ελευθεριάδου και στην Αντιδήμαρχο Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα.

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέχεια του από 27-10-2016 πρακτικού του συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια, φόρτωση αμμοχάλικων» προϋπολογισμού δημοπρατούμενης προμήθειας 34.385,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου: «Προμήθεια, φόρτωση, μεταφορά & διάστρωση αμμοχάλικων» (αριθ. μελέτης 83/2016), σύμφωνα με το οποίο ο διαγωνισμός απέβη άγονος, σας γνωρίζουμε πως ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. έως 10:30 π.μ. (σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 3.1 της αριθ.πρωτ.οικ.46489/11-10-2016 διακήρυξης)

Κατερίνη, 27-10-2016
Για την επιτροπή του διαγωνισμού
Ο πρόεδρος

Εκτύπωση

«Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλην Θεσσαλονίκης»

map-poda.jpg

O Δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020, με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλην Θεσσαλονίκης», ξεκίνησε εσωτερική Διαβούλευση, καθώς και Διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να συντάξει την τελική πρόταση Στρατηγικής Αστικής Ανάπτυξης που θα καταθέσει.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης παρατηρήσεων ή προτάσεων ορίζεται η 7η Νοεμβρίου 2016. 

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης και της προτεινόμενης Στρατηγικής Αστικής Ανάπτυξης θα γίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα έπεται της 7ης-11-2016.

Ο Γ. Γραμματέας του Δήμου
Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου

Από το πρακτικό της αρ. 27/2016 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Αριθμός απόφασης 528/2016 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Υποβολή Στρατηγικής Αστικής Ανάπτυξης στην πόλη της Κατερίνης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020, με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλην Θεσσαλονίκης»

Περισσότερα Άρθρα...