Εκτύπωση

Τουρισμός

on

    Σε μικρή απόσταση από την Κατερίνη, στο νομό Πιερίας, βρίσκεται το μυθικό βουνό του Ολύμπου, που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της ιστορίας και της φύσης, και ένα μαγευτικό τόπο για ορειβασία, αναρρίχηση, εκδρομές, με πολλά ορειβατικά κατάφύγια και υποδομές για τους λάτρες του ορεινού τουρισμού.

     Επίσης, στην Πιερία αναπτύσσονται τα Πιέρια όρη με τους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς τους, τα μαγευτικά τοπία, καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.


    Περιμετρικά της Κατερίνης ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει εντυπωσιακά πλατανοδάση, όπως της Νεοκαισάρειας, του Σβορώνου, του Νέου Κεραμιδίου, της Γανόχωρας, που αξιοποιούνται τουριστικά από το Δήμο Κατερίνης και δέχονται συνεχώς όλο και περισσότερους εκδρομείς.


     Στο κέντρο της Κατερίνης βρίσκεται το δημοτικό πάρκο, μία πραγματική όαση που αποτελεί το σύμβολο της πόλης εδώ και δεκαετίες και έχει μετατρεπεί μετά από ανάπλαση του Δήμου Κατερίνης σε ένα πραγματικό στολίδι που χρησιμεύει ως καθημερινός χώρος περιπάτου.


     Επίσης, πολλά είναι τα σημεία αρχαιολογικού  και  ιστορικού  ενδιαφέροντος  όπου 10  περίπου  χιλιόμετρα  νότια  της  Κατερίνης,  βρίσκεται  ο  μεγάλος  αρχαιολογικός  χώρος  του  Δίου  στις  παρυφές  του  ιστορικού  Ολύμπου,  που  κατά  την  Μυθολογία  κατοικούσαν  οι  δώδεκα  θεοί,  ενώ  10  περίπου  χιλιόμετρα  βόρεια  ανακαλύφθηκε ο  αρχαιολογικός  χώρος  της  Πύδνας,  στον  οποίο  μετά  από  πρόσφατες  ανασκαφές  βρέθηκαν  πολύ  σημαντικά  αρχαιολογικά  ευρήματα  μεγάλης  ιστορικής  σημασίας.


     Τέλος, νότια της Κατερίνης, βρίσκεται το  Ενετικό  ιστορικό  κάστρο  του  Πλαταμώνα,  που  σε μια  απόσταση  30 περίπου  χιλιομέτρων.