Συνεχίζεται η επιχειρησιακή δράση των συνεργείων του Δήμου με ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση του παγετού.

IMG 2217Συνεχίζεται η ρήψη θαλασσινού νερού στην πόλη και στις κοινότητες του παραλιακού μετώπου, και η ρίψη αλατιού στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου και ειδικότερα εντός των οικισμών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παγετού. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον καθαρισμό με τη χρήση μηχανημάτων του Δήμου για την περαιτέρω βελτίωση των δύσβατων περιοχών, καθώς και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Επιπλέον, πραγματοποιείται διαρκής έλεγχος του οδικού δικτύου από τις υπηρεσίες του Δήμου για την εξακρίβωση της εύρυθμης λειτουργίας του, καθώς και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν λόγω του παγετού.

IMG 4dff3a3f3049f8587e7ba67a2b5744f1 VΌπως σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτριος Ντούρος: «Παραμένουμε σε ετοιμότητα, εγρήγορση και παρεμβαίνουμε τοπικά όπου καλούμαστε ή όπου διαπιστώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τους προέδρους των κοινοτήτων, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης και στις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται σε δύσβατα σημεία. Καλούμε ωστόσο, τους δημότες να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις τους, κυρίως τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, καθώς κατά τόπους μπορεί να υπάρχουν θύλακες παγετού».

 

IMG 2218 2  IMG 2230