Σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

1Με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει να παρεμβαίνει άμεσα όπου απαιτείται, σε όλη την έκταση των διοικητικών ορίων του, ο Δήμος Κατερίνης αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Ειδικότερα, συνεργεία καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα, οι αλατιέρες και τα αποχιονιστικά μηχανήματα, οι υδροφόρες με θαλασσινό νερό επιχειρούν διαρκώς στην πόλη της Κατερίνης, με έμφαση σε πεζοδρόμια, στάσεις αστικών λεωφορείων κ.ά. ενώ άμεση ήταν και η επέμβαση των υπαλλήλων του Δήμου Κατερίνης, οι οποίοι φρόντισαν να απομακρύνουν τα σπασμένα κλαδιά δέντρων στο κέντρο και σε οικισμούς της πόλης.

1βΕπίσης, στο επίκεντρο των επιχειρήσεων είναι και οι περιοχές Λόφου, Ράχης, Πέτρας, Άνω και Μεσαίας Μηλιάς, Φωτεινών, Ρητίνης, Καρυών, Ελατοχωρίου κ.α.

Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων. Οι δημότες καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Επιπλέον, ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους δημότες προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του αποχιονισμού από τα μηχανήματα του Δήμου και να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους στις γωνίες των δρόμων, δίπλα σε άλλα οχήματα και γενικότερα σε σημεία όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση, τόσο στους κεντρικούς όσο και στους συνοικιακούς δρόμους.

Για περισσότερες επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ώρες και ημέρες και για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία.

1βα  2

3  6

4  5