ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»

dimarhos

 

Η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια τα εν Δίω», με σεβασμό στον πολιτισμό και μέσω της επικοινωνίας των μελών της παγκόσμιας σχολικής κοινότητας συνιστά ΘΕΣΜΟ, στον οποίο πρωταγωνιστεί ο δημιουργικός πλούτος και δυναμισμός των νέων ανθρώπων.

Παράλληλα, συμβάλλει στην προσέγγιση των λαών, καλλιεργεί τη γνώση, δίνει βήμα στη μαθητιώσα νεολαία να εκφραστεί και να αναδείξει το αποτέλεσμα της αγάπης και της ενασχόλησής της για την τέχνη. Με «όχημα» το αρχαίο Δράμα, τη Μουσική και τον Αθλητισμό, θέτει στο επίκεντρο τη δύναμη και τις αξίες της Παιδείας και του Πολιτισμού, τις οποίες στον Δήμο Κατερίνης διαχρονικά υπηρετούμε και έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα.

Προσκαλώ τους δημότες της Κατερίνης, να στηρίξουν με την παρουσία τους, την σπουδαία πολιτιστική αυτή γιορτή, στην οποία θα έχουμε την τύχη και την τιμή να απολαύσουμε το ταλέντο, τις ικανότητες, τις ευαισθησίες της νέας γενιάς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους νέους και στις νέες, στους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους συντελεστές οι οποίοι, θα λάβουν μέρος ενεργά στην Διεθνή αυτή Νεανική Συνάντηση και εύχομαι από καρδιάς, η διαμονή στον τόπο μας, να αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις.

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης