Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης επισκέφθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη

thumbnailΕπίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησε παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου Παρθένα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, η αρμόδια για θέματα ισότητας Φύλων Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα ενόψει εισαγωγής για ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ισότητα των φύλων.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του κέντρου ο υπεύθυνος λειτουργίας του Εμμανουήλ Κοσμαδάκης, καθώς και το επιστημονικό του προσωπικό. Στη διάρκεια της επίσκεψης έγινε εκτενής ενημέρωση και διαλογική συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο, η οποία επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας του κέντρου, καθώς και αναφορά σε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

Παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές Λόφου & Ράχης ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1Στο ευρύ πρόγραμμα αποκατάστασης, ανάπλασης και εξωραϊσμού των παιδικών χαρών που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης, με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας και λειτουργικότητάς τους εντάσσονται οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές της Τοπικής κοινότητας Λόφου και του οικισμού της Ράχης αντίστοιχα.

Μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εγκαθίστανται πέντε τουλάχιστον τύποι εξοπλισμού παιχνιδιών σε κάθε χώρο, με υψηλό επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ιδιαίτερη οργανωτική επιμέλεια, με έμφαση στη δημιουργία όμορφων, υψηλής αισθητικής ελκυστικών χώρων παιχνιδιού, με πολύ χρώμα, οι παιδικές χαρές στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης μεταμορφώνονται σταδιακά, σε ένα λειτουργικό προορισμό και πόλο έλξης για όλη την οικογένεια και κυρίως για τους μικρούς επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στο Δημοτικό συμβούλιο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών: «Δεν παραχωρούμε γλώσσα, ιθαγένεια, εθνικότητα[..] στηρίζουμε κάθε φιλειρηνική δράση προκειμένου να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Σκοπίων»

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου αρχείοΚατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος:

«Είναι άλλο πράγμα μία περιοχή να λέγεται με κάποιο όνομα και άλλο είναι να δίνεις κρατική οντότητα. Έχει τεράστια διαφορά[…]. Κατά τη δική μου τεκμηριωμένη άποψη, ο Πατριωτισμός είναι συναίσθημα και αποδεικνύει την αγάπη για την Πατρίδα. Πατριωτική θέση είναι μία, όπως μία είναι και η Μακεδονία και είναι Ελληνική. […]Σε μια συμφωνία πάντοτε κάνεις υποχωρήσεις. Εξαρτάται όμως που βάζει ο καθένας τις κόκκινες γραμμές. Δεν παραχωρούμε γλώσσα, ιθαγένεια, εθνικότητα[..] Στηρίζουμε κάθε φιλειρηνική δράση προκειμένου να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Σκοπίων. Εμείς δημοκρατικά διατυπώνουμε μία άποψη έχοντας το θάρρος να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους […] Ξεκάθαρες θέσεις. Καθαρές σκέψεις, κουβέντες και αποφάσεις. Γιατί έτσι γίνεται η πολιτική ούτε με κωλοτούμπες ούτε με μισόλογα, ούτε με υπεκφυγές».

Έργα Οδοποιίας στους χώρους πέριξ του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου

3Στο σύνολο των παρεμβάσεων που εκτελούνται πέριξ του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης (Γήπεδο Πιερικού), από τον Δήμο και την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νέα Έφεσσο, την Περιφερειακή οδό και την πόλη της Κατερίνης εντάσσονται οι εργασίες, που είναι σε εξέλιξη στους δρόμους γύρω από την κεντρική είσοδο του γηπέδου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις απαραίτητες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς στο σημείο μπροστά από την κεντρική είσοδο του Α’ΔΑΚ τέμνονται πέντε (5) δρόμοι, στους οποίους με το πέρας των εργασιών, θα υφίσταται ροή ελέγχου κυκλοφορίας μέσω κυκλικής ρύθμισης, ενώ παράλληλα με τη λειτουργία ενός κόμβου στο ανατολικό τμήμα του γηπέδου εξασφαλίζεται ότι η προσβασιμότητα από και προς το εσωτερικό του γηπέδου θα γίνεται με χαμηλή ταχύτητα, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Κλαδεύσεις δέντρων στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης

1Σε εργασίες κλαδέματος δέντρων οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των καθιερωμένων εργασιών συντήρησης, προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης εντός του προαύλιου χώρου του 13ου Δημοτικού σχολείου το πρωί της Δευτέρας.

Οι παρεμβάσεις αυτές διασφαλίζουν καθημερινά και συστηματικά τόσο την υγιή και ασφαλή κατάσταση των δέντρων όσο και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων χώρων πρασίνου.

ANOIΓONTAΣ ΔPOMOYΣ ΓIA THN KAINOTOMIA KAI TIΣ NEOΦYEIΣ EΠIXEIPHΣEIΣ

1ΣYNANTHΣH TOY ΔHMAPXOY KATEPINHΣ ΣABBA XIONIΔH ME TON ΣYNIΔPYTH THΣ KAINOTOMOY Start Up " BoatScan.com" MEΛETH KΩNΣTA

 

Ο Δήμαχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης συναντήθηκε με τον συνιδρυτή της καινοτόμου Start Up " BoatScan.com" Μελέτη Κώνστα. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προοπτικές των Start Ups στην Ελλάδα και στην Πιερία.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την θέληση του Δήμου, για την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στοχεύοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ζήτησε από τον κ. Κώνστα την συμπαράσταση του στην μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών που θα προωθήσει το προσεχές διάστημα. Ο κ. Κώνστας υποστήριξε ότι ευκαιρίες υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν και ότι είναι στη διάθεση του Δημάρχου για να συμβάλει στις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην υποστήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

1Ειλικρινής κι ανοικτός κώδικας συνεργασίας και διαρκούς επικοινωνίας με τον αδελφοποιημένο Δήμο Μάινταλ

Εν όψει των εκδηλώσεων εορτασμού των 25 χρόνων ειλικρινούς φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων Κατερίνης, Μάινταλ Γερμανίας, Μόουσμπουργκ Αυστρίας, που θα διοργανωθούν το 2020, αντιπροσωπεία του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Μάινταλ.

Ειδικότερα, τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Δημάρχου Monika Böttcher, εκπροσωπεί η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα Τζουμέρκα, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα τύπου & πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.

Ανάπλαση στον αύλειο χώρο του κοινοτικού καταστήματος & του πολιτιστικού κέντρου Φωτεινών

1α CopyΟλοκληρώνονται από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, οι εργασίες ανάπλασης στον αύλειο χώρο του κοινοτικού καταστήματος & του πολιτιστικού κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Φωτεινών, ο οποίος πλέον συνδέεται αρμονικά και με το προαύλειο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Ειδικότερα, επιδιορθώθηκε και αρμολογήθηκε πλακόστρωτο εμβαδού 225 τ.μ. με πλάκες πεζοδρομίου, ενώ έγινε αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίου. Επιπλέον, τοποθετήθηκε πέτρα δαπέδου και κατασκευή αποτελούμενη από τρεις ράμπες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με αναπηρίες στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας & στο Πολιτιστικό κέντρο των Φωτεινών.

«Με στόχο τον εξωραϊσμό και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου, την ασφάλεια των πεζών και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας, σε σημεία που έχουν καταγραφεί κατά προτεραιότητα από τις υπηρεσίες μας, στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης υλοποιούνται έργα καθοριστικά για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ!» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Η καθιερωμένη ετήσια σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων

2αβΠαρουσιάστηκε το Λεύκωμα των πολιτιστικών συλλόγων & συζητήθηκε ο συντονισμός και η ατζέντα των εκδηλώσεων

Η παρουσίαση του Λευκώματος των πολιτιστικών συλλόγων, μίας έκδοσης του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), που ιχνηλατεί τη διαδρομή και σύγχρονη ταυτότητα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, η καταγραφή της ατζέντας των εκδηλώσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 2019 οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ημερομηνίες και η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται βρέθηκαν στο επίκεντρο της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).