Δήμος Κατερίνης: Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

Κώστας Κουκοδήμος: Η υψηλή ποιότητα λειτουργίας των σχολείων στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας

3Χρόνια στεγαστικά προβλήματα για τη μαθητική κοινότητα του Κορινού επιλύει η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ».

Το νέο κτίριο, η διοικητική παραλαβή του οποίου θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καλύπτει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο κατασκευάστηκαν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Δήμος Κατερίνης – ΔΗΚΕΔΗΚ: Διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών & ιατρικών υπηρεσιών για τους Ρομά

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗ 1 1Σειρά δράσεων και ενημερωτικών παρεμβάσεων στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Πέλεκα, υλοποιεί το Κέντρο Υγείας Κατερίνης, σε συνεργασία με το παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης και την 4η ΤΟΜΥ Κατερίνης αντίστοιχα.

Ήδη στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας υλοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη δράση στον καταυλισμό, με σκοπό την ενημέρωση των Ρομά για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παιδιών και ενηλίκων, τις συνθήκες υγιεινής, την στοματική υγεία, την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την αναγκαιότητα διενέργειας Test PAP, μαστογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας, καθώς επίσης και για τα οφέλη του θηλασμού.

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις ανάπλασης 8 κοινόχρηστων χώρων & χώρων Πρασίνου

Κώστας Κουκοδήμος: Έμφαση στη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου προσώπου για την Κατερίνη

IMG 4803Σε εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις υλοποίησης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Οι παρεμβάσεις βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα, την αισθητική και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του φυσικού - αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Κατερίνης, ενώ αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης και συνάθροισης, ξεκούρασης, αναψυχής για τα παιδιά, τους μόνιμους κατοίκους, καθώς και τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Ειδικότερα, το έργο αφορά εργασίες για την ανάπλαση οκτώ (8) Κοινοχρήστων Χώρων και Χώρων Πρασίνου, με σκοπό την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής παρέμβασης με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, την αύξηση του πρασίνου και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας.

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Υγιεινή κατά την Έμμηνο Ρύση» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

Νοσηλευτική Υπηρεσία Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης 1Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προαγωγής της υγείας, με τίτλο «Υγιεινή κατά την Έμμηνο Ρύση» υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε μαθήτριες Α' τάξης Γυμνασίου, ενώ αφορά κυρίως στην ενημέρωση για την ατομική υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα έχει διάρκεια 60' λεπτών και ειδικότερα από τις 08:30 π.μ. έως και τις 09:30 π.μ. Ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται η Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και λήξης του προγράμματος η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, ενώ το χρονικό διάστημα 25 έως τις 29 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα δε θα πραγματοποιηθεί.

Πρόσκληση

                                                                  Πρόσκληση

Για την εγγραφή στον ειδικό κατάλογο για τη συμμετοχή, κατόπιν κλήρωσης, στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης κατά τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 78 του ν. 4555/2018,

Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι

οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για εγγραφή στον ειδικό κατάλογο, για τη συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, να υποβάλουν αίτηση έως την 18 Νοεμβρίου 2019. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στον ανωτέρω κατάλογο είναι ο αιτών/αιτούσα να είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Κατερίνης.

Η αίτηση υποβάλλεται στο τμήμα υποστήριξης αιρετών οργάνων του Δήμου (Δημαρχείο, 1ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η πρόσκληση αυτή να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης

Στο Ελατοχώρι και τα Πιέρια ξεναγήθηκαν οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων Δήμων Maintal & Moosburg

Κ. Κουκοδήμος: «Η ανάδειξη των Πιερίων, προτεραιότητά μας»

1 10Επίσκεψη στο Ελατοχώρι και το φθινοπωρινό τοπίο των Πιερίων πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων Δήμων με την Κατερίνη, Maintal Γερμανίας και Moosburg Αυστρίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στον δήμο μας για τον εορτασμό των 107 ετών από την απελευθέρωση της πόλης. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης & Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης συνόδευσαν τον Δήμαρχο του Δ. Moosburg Herbert Gaggl, την αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Maintal Jennifer Gutberlet και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στην ξενάγηση στα Πιέρια που «μάγεψε» τους επισκέπτες.

Δήμος Κατερίνης: Σωρεία εξωδίκων οχλήσεων & αγωγών σε καθημερινή βάση από προμηθευτές για την (προεκλογική) περίοδο 2018 -2019

dimos logoΆνευ προηγουμένου είναι ο όγκος των εξωδίκων οχλήσεων και των αγωγών, που καταφθάνουν στο Δημαρχείο Κατερίνης, από προμηθευτές του Δήμου, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών του. Ο κύριος όγκος των εξωδίκων και αγωγών αφορά την (προεκλογική) περίοδο 2018 -2019.

Το αξιοσημείωτο, είναι ότι, το σύνολο των απαιτήσεων, βασίζεται σε προφορικές απευθείας αναθέσεις, δηλαδή σε άκυρες συμβάσεις των προμηθευτών και των υπολοίπων πιστωτών με το Δήμο, αφού σε καμία δεν έχει τηρηθεί ο συστατικός έγγραφος τύπος, καθώς και οι λοιποί νόμιμοι όροι και προϋποθέσεις.

Το φαινόμενο των προφορικών απευθείας αναθέσεων, καθώς και ο μη νόμιμος επιμερισμός ενιαίων έργων σε περισσότερα ομοειδή με σκοπό την αποφυγή επιλογής αναδόχου κατόπιν τακτικού διαγωνισμού - όπως προαναφέρθηκε – αποδεικνύεται, ότι, διογκώθηκε σε επικίνδυνο βαθμό κατά την πρόσφατη προεκλογική χρονιά.

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στη νέα δημοτική Αρχή, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα συνολικά, ενώπιον των δικαστηρίων και κάθε Αρχής.

Τοπόσημα της Πιερίας στο μόνιμο έμβλημα του Ημιμαραθωνίου «ΚΑΤΕRINI RUN» που φιλοτέχνησε ο καταξιωμένος συμπολίτης μας ζωγράφος Αθανάσιος Σταθακόπουλος

1Μία έκθεση ζωγραφικής στην Αστική Σχολή με θέμα: «ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» στάθηκε η ιδέα και αφορμή για το συλλεκτικό μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου «KATERINI RUN 2019», τον περασμένο Μάρτιο. Στη διοργάνωση αυτή έγινε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, η οποία αποτυπώθηκε σε ένα εμβληματικό για την πόλη μας τραίνο.

Ειδικότερα, το τραίνο για την Κατερίνη, που σε στίχους του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καταξιωμένο συμπολίτη μας ζωγράφο Αθανάσιο Σταθακόπουλο, που με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόταση, να είναι ο πίνακας που φιλοτέχνησε, το θέμα του συλλεκτικού μεταλλίου.

Δήμος Κατερίνης: Άρση των μέτρων σε βάρος των ιδιοκτητών του μεγάρου Παπαγεωργίου

Δ.ΤΣτην άρση των μέτρων σε βάρος των ιδιοκτητών του μεγάρου Παπαγεωργίου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης προχώρησε ο δήμος Κατερίνης.

Η άρση πραγματοποιήθηκε μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, του τμήματος Δόμησης και Ελέγχου κατασκευών του Δήμου Κατερίνης, το οποίο εστάλη στο Πταισματοδικείο Κατερίνης.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι σύμφωνα με τεχνική έκθεση αποκαταστάθηκαν οι ζημίες της οικοδομής Παπαγεωργίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλατείας Ελευθερίας και Κανάρη και πως έγινε συμμόρφωση προς την υπ’αριθμ 3315/2018 έκθεση επικινδύνου της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 7 του Π.Δ. 13/13-4-2019 περί «επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών Δήμων Π.Ε. Πιερίας».

Είχε προηγηθεί συνάντηση της διοίκησης του Δήμου με τους ιδιοκτήτες και σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το θέμα παραχώρησης & αξιοποίησης των στρατοπέδων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣΤο θέμα παραχώρησης και αξιοποίησης των στρατοπέδων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Κατερίνης τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος με τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Κουκοδήμος ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα εν λόγω στρατόπεδα και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών παραχώρησή τους, προκειμένου να δοθεί στην συνέχεια η δυνατότητα ο Δήμος Κατερίνης να τα αξιοποιήσει μέσω προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ανέφερε στο Δήμαρχο ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η θετική διάθεση να δοθεί λύση στο θέμα παραχώρησης των στρατοπέδων, που όπως είναι γνωστό συνιστά ένα διαχρονικό και πάγιο αίτημα των διοικήσεων και των δημοτών του Δήμου Κατερίνης.